Róbert       AuraColor    

Beépített WC, Nyomógombos

Nyomógombos beépített wc is lehetséges a strangos kialakítású lakótelepi panelben is. 

Úgy kezdődik, hogy a főcsapokat és vízórákat felfelé kell fordítanom. Ehhez el kell zárni a strang víz csöveit. Mindkettőt, hideget és meleget is.
A meleg vízen elég magas a komplikáció aránya, mivel a meleg vizes környezetben határozottabb az oxidációs folyamat. Magyarul nagy esély van rá, hogy elrothadt és beletörik a menet. Mivel már több is tört bele, van gyakorlat a helyhozatalára. Menni fog.
A másik probléma a kiépíthetőség. Ha a strangot cserélni akarják, hozzáférhető legyen viszonylag kis rombolás által. Természetesen ennek vannak fokozatai. Nyilván a magasfokú kiépíthetőség jóval többe kerül.
A másik problémakör a strang és az ajtó burkolata. A legegyszerűbb és költséghatékony ha bútorlapból készítjük, s az ajtó síkba csukódik. Így erről eltérünk, pl csempézett szegett ott sok problémát vet fel a megfelelő csukódás. A problémák növelik a költségeket.
Ugyanakkor, ha bepolcozzuk a strang szekrényt, egy 50-100 ezer forintos szekrény árával kevesebbe került a modernizáló akciónk. Ne feledjük, nem csak az esetleges asztalos szekrény árával vagyunk jobbak, hanem a szekrény helyét is megnyertük. A jó borsos ingatlan négyzetméterárak mellett, egy hatod négyzetméter, az akár 150 ezért is lehet. Plusz az asztalos munka, szóval kétszázezer amit a megnyert szekrény kapcsán levonhatunk a a WC project költségeiből. Az olcsóbb kivitel esetén majdnem ingyen lesz a WC-nk... 😊
Letölthet két, 2023-ban megvalósult  költségvetést példaként. 

A fixen beépített, burkolt és csak egy polcos szekrénnyel, 
Költségvetése

1. minimalista

lassan elkészült...